BVE2 & BVE4 graphics problem

View previous topic View next topic Go down

BVE2 & BVE4 graphics problem

Post by Ducatista on Sun Mar 10, 2013 3:42 pm



Hi,

In my new computer BVE2 & BVE4 displays like this. Any ideas on how to solve this?

Graphics card is a MSI N210 (Nvidia), DirectX 9.0c, Windows XP professional 32bit.

The frame rate is a steady 60fps. With my old computer I had only 15fps but the textures were Ok. I tried to contact MSI, just to find out how impossible this can be.

Thanks,



Ducatista

Ducatista

Posts : 5
Join date : 2013-03-10
Age : 59
Location : Portugal

Back to top Go down

Re: BVE2 & BVE4 graphics problem

Post by Stephen Cross on Sun Mar 10, 2013 5:52 pm

Hi,

Whenever I got weird looking graphics, in my case normally white surfaces it was one of two things and possibly a result of both of them.

1. Make sure you have the latest version of DotNet installed, free from Microsoft site. I have versions 2,3 and 4 all installed. Though I have not seen my PC update the older two versions lately, only version 4.

2. Then upgrade your video card's drivers to the latest stable version. MSI 210 sounds like it has a Nvidia chipset, so head to their site.

Hopefully other Forum members can also offer some advice / insight.

Bye for now,

Stephen.
avatar
Stephen Cross

Posts : 76
Join date : 2011-11-09
Age : 49
Location : Menangle, NSW, Australia

http://www.bve-terminus.org

Back to top Go down

Re: BVE2 & BVE4 graphics problem

Post by brignolino on Sun Mar 10, 2013 9:32 pm

Ciao,
Try:
Open
international options
change:
decimal separator
comma with point
digit grouping symbol
press space



Perhaps for this you have problem in Bve2_Bve4.
When I had Windows XP also was same problem. After I change and to resolve.
Sorry for my English
Ciao Ciao
avatar
brignolino

Posts : 10
Join date : 2012-03-12
Location : Genova (Italy)

Back to top Go down

Re: BVE2 & BVE4 graphics problem

Post by Ducatista on Mon Mar 11, 2013 1:23 am

Hi,

I've got all the .Net framework versions installed. In fact only BVE4 depends on .NET Framework 1.1 and BVE2 doesn't need Framework at all. My decimal and group separators are as Brignolino's. My Nvidia graphics card is intended to work with DirectX 11 and I've got DirectX 9.0c (which is the latest version for Windows xp). In the old computer OpenBVE crashed all the time, but runs great in this new one as well as BVE5.

If I can't run BVE4 I'll have to rewrite some plugins I've done so that they can run on OpenBVE.

Gretings,

Ducatista

Ducatista

Posts : 5
Join date : 2013-03-10
Age : 59
Location : Portugal

Back to top Go down

Re: BVE2 & BVE4 graphics problem

Post by jckhinks on Mon Mar 11, 2013 5:08 am


hi Ducatista. i had similar problems and i had to back date my graphics card driver to something like 93.15. it works bve2/bve4 and openbve fine apart from the occational stutter. i will check my card version and get back to you regards jack
avatar
jckhinks

Posts : 74
Join date : 2012-08-22
Age : 67
Location : maltby

Back to top Go down

Re: BVE2 & BVE4 graphics problem

Post by Quork on Mon Mar 11, 2013 9:21 am

If you say, the alternative to getting BVE4 to run is making the plugins OpenBVE-compatible, I must say I'd prefer the alternative definitely! Wink
avatar
Quork

Posts : 1074
Join date : 2012-05-05
Age : 25
Location : Hofheim a.T., Hessen (Hesse), European Union

Back to top Go down

Re: BVE2 & BVE4 graphics problem

Post by Ducatista on Mon Mar 11, 2013 1:22 pm

Hi again,

Yesterday I started rewritting the TGV plugin (which was at an early stage) because BVE4 Panel2.cfg digitalnumber resets to 0 when you reach 10, so you can divide by 10; by 100; etc. to get a digital display for units; tens; hundreds; etc. OpenBVE doesn't reset to 0, instead, it continues to 10; 11; 12;...; n; n+1;...etc. So I had to make another math formula in order to make the TGV's TVM panel to work. I'll see if the other plugins need rewritting and I'll try to convert them into .NET assemblies, or perhaps someone else could do it and improve them.

I'm not a programmer, as I'm a retired bankworker and translator, but I do these things just for the fun.

Ducatista

Posts : 5
Join date : 2013-03-10
Age : 59
Location : Portugal

Back to top Go down

Re: BVE2 & BVE4 graphics problem

Post by Alex_80 on Sun Feb 09, 2014 2:51 am

I do not know if I in time...

I have exactly the same trouble with a nVidia GeForce GTX 480, but I have not solved it yet.

What is the exact model of your nVidia 210 video card?

Your PC is a desktop or a notebook?

If your PC is a desktop, you may try this driver:
http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/16365/en-us

Alex_80

Posts : 4
Join date : 2014-02-08
Location : Italy

http://www.infinito.it/utenti/alex_80/

Back to top Go down

Re: BVE2 & BVE4 graphics problem

Post by hkmtrhah on Sun Feb 09, 2014 1:16 pm

Ducatista wrote:Hi again,

Yesterday I started rewritting the TGV plugin (which was at an early stage) because BVE4 Panel2.cfg digitalnumber resets to 0 when you reach 10, so you can divide by 10; by 100; etc. to get a digital display for units; tens; hundreds; etc. OpenBVE doesn't reset to 0, instead, it continues to 10; 11; 12;...; n; n+1;...etc. So I had to make another math formula in order to make the TGV's TVM panel to work. I'll see if the other plugins need rewritting and I'll try to convert them into .NET assemblies, or perhaps someone else could do it and improve them.

I'm not a programmer, as I'm a retired bankworker and translator, but I do these things just for the fun.
Have you tried
Code:
n % 10
, the % operator?

btw, it's not really something regarding to display card.
avatar
hkmtrhah

Posts : 34
Join date : 2013-06-19
Location : Hong Kong

http://about.me/hkgsherlock

Back to top Go down

Re: BVE2 & BVE4 graphics problem

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum