OpenBVE Repairman needed...

View previous topic View next topic Go down

OpenBVE Repairman needed...

Post by CaptED on Mon Sep 03, 2012 5:25 pm

Hi to All....

I have a issue with the Joystick Full Axis Control....

When assigning "Full Axis Dual Handle Throttle" It only responsed to one half the
Range of movement .... Same as if I had assigned "Half Axis"

This the only Axis that I am having a problem with...
I am using a Saitek Pro Throttle Quadrant (3 Handle Version)

My guest is that the Full Axis Dual Handle Throttle has the same settings as a Half Axis Dual Handle Throttle

Yes I did try the Half Axis just incase of an inversion...

I will say the "Full Axis Dual Handle Brake" works the full range of movement...

So I am looking for a Repairman/Mechanic that can tell me how to fix this one issue...

Thanks in Advance ...

Ed
avatar
CaptED

Posts : 54
Join date : 2012-08-19
Age : 73
Location : Bryant, Arkansas

Back to top Go down

Re: OpenBVE Repairman needed...

Post by alvinhochun on Thu Sep 06, 2012 12:37 pm

Not sure about your problem, but the following illustration should give you some idea.
avatar
alvinhochun

Posts : 88
Join date : 2012-05-08
Location : Hong Kong

Back to top Go down

Re: OpenBVE Repairman needed...

Post by CaptED on Thu Sep 06, 2012 10:21 pm

Hi alvinhochun..

Thanks for the Picture .... I already knew about this ....

It is actually OpenBVE 1.4.2 has the Full Axis Dual Handle Throttle
only using 1/2 of its range....

All others use the full range of the Axis as they should ....

Now it could be this specific Version that is the problem....
I shall see what the other versions look like ....

Again Thanks
Ed

avatar
CaptED

Posts : 54
Join date : 2012-08-19
Age : 73
Location : Bryant, Arkansas

Back to top Go down

Re: OpenBVE Repairman needed...

Post by jsiren on Tue Jul 02, 2013 11:02 pm

Hi,

sorry to bump an old thread, but I have the same problem with 1.4.0.9 and Microsoft SideWinder Precision Pro on Ubuntu 12.04. If I understood the explanations thus far correctly, a half axis throttle should have 0% at the midpoint and 100% at one extreme, the other half axis of motion being dead. A full axis throttle should have 0% at one extreme, 50% at the midpoint, and 100% at the other extreme. 

Now, I have POWER_FULLAXIS configured in axis 2, positive direction, which means pulling the stick toward myself. When the stick is at rest, i.e. at the midpoint, the throttle is at idle. If I push the stick to the negative direction, nothing happens. If I pull the stick to the positive direction, the throttle opens, and reaches full power at the extreme. If I change the control to POWER_HALFAXIS, it does the exact same thing. This applies for any axis and direction.

What gives? Has any solution been found?

jsiren

Posts : 106
Join date : 2012-09-16

Back to top Go down

Re: OpenBVE Repairman needed...

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum