First I installed 1.4.0 fails then github 1.5.1.4 getting installation errors on Ubuntu 17.04

View previous topic View next topic Go down

First I installed 1.4.0 fails then github 1.5.1.4 getting installation errors on Ubuntu 17.04

Post by Cool Games on Thu Jul 06, 2017 6:30 pm

I started with openbve from repository on Ubuntu 17.04
It installed but then fails to run as described here.

I then did source build with git clone github.com/leezer3/OpenBVE.git
I did these
$ make debian
$ cd installers/debian/
$ sudo dpkg -i debian.deb
got this
dpkg: error processing archive debian.deb (--install):
 trying to overwrite '/usr/lib/openbve/OpenBve.exe.config', which is also in package openbve-data 1.4.0.10+dfsg-1
 THEN:
$ sudo dpkg -i --force-all  debian.deb

got
 openbve depends on libmono-corlib4.0-cil (>= 3.2.Cool; however:
  Package libmono-corlib4.0-cil is not installed.

$ sudo apt-get install libmono-corlib4.0-cil

gets
However the following packages replace it:
  mono-reference-assemblies-4.0 mono-devel

next tried
$ sudo apt-get install mono-reference-assemblies-4.0 mono-devel

gets
mono-devel is already the newest version (4.6.2.7+dfsg-1ubuntu1).
You might want to run 'apt --fix-broken install' to correct these.
The following packages have unmet dependencies:
 openbve : Depends: libmono-corlib4.0-cil (>= 3.2.Cool but it is not installable

$ sudo apt --fix-broken install
After this operation, 15.3 MB disk space will be freed.
Do you want to continue? [Y/n] 

YAY !

or not...
$ openbve
The program 'openbve' is currently not installed. You can install it by typing:
sudo apt install openbve

I can reply here after logouts and reboots for status updates.

Not a developer despite my email used for debugging

Lee T. Davy
Cool Games
avatar
Cool Games

Posts : 3
Join date : 2017-07-06
Location : Groton , MA USA

Back to top Go down

Successful install on Ubuntu Studio 17.04 with manual help

Post by Cool Games on Thu Jul 06, 2017 6:55 pm

Manually copied from source tree debian/usr all files to system and chmod +x openbve so it is starting to work...

Keep checking here for progress...
Attachments
Built from Source - Screenshot_2017-07-06_14-00-54.jpg Screen Capture - yay !You don't have permission to download attachments.(227 Kb) Downloaded 1 times
avatar
Cool Games

Posts : 3
Join date : 2017-07-06
Location : Groton , MA USA

Back to top Go down

Re: First I installed 1.4.0 fails then github 1.5.1.4 getting installation errors on Ubuntu 17.04

Post by leezer3 on Thu Jul 06, 2017 9:56 pm

Short answer is that the Debian package has been being built against Wheezy for quite a while.

Probably needs the libmono-corlib bumping to 4.5 now that Wheezy is no longer current, even though irritatingly the version bump doesn't actually break anything....
Nothing in the install is actually Linux specific per-se, the deb is just a convenient installer pinched from when it Paul Sladen was involved Smile

Will add to my list to deal with ASAP...

leezer3

Posts : 941
Join date : 2011-08-23

http://www.bvecornwall.co.uk

Back to top Go down

Crash in station on first successful excursion with S103 AVE in Spain.

Post by Cool Games on Thu Jul 06, 2017 11:00 pm

I got it to work as I said with manual copy of files and chmod +x

I just finished (literally) S103 in Barcelona route as I did in 2008.
Only European rail fanning.
See coolgames.net for YouTube evidence.
Attachments
Crash in Station - Screenshot_2017-07-06_17-56-14.jpg Learning OpenBve with S103 AVE in Barcelona. Controls, signals and red light.You don't have permission to download attachments.(35 Kb) Downloaded 3 times


Last edited by Cool Games on Thu Jul 06, 2017 11:05 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : Add image and title.)
avatar
Cool Games

Posts : 3
Join date : 2017-07-06
Location : Groton , MA USA

Back to top Go down

Re: First I installed 1.4.0 fails then github 1.5.1.4 getting installation errors on Ubuntu 17.04

Post by Locomotion on Fri Jul 07, 2017 11:19 am

Ah, this looks to be the answer to the query I posted in 'Technical Questions' recently;

http://bveworldwide.unlimitedboard.com/t1393-openbve-on-linux-mint#15322

Thanks leezer3,

loco

Locomotion

Posts : 15
Join date : 2015-05-28

Back to top Go down

Re: First I installed 1.4.0 fails then github 1.5.1.4 getting installation errors on Ubuntu 17.04

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum