Central Line Openbve Technical Problems

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Central Line Openbve Technical Problems

Post by Northern Line on Tue Nov 11, 2014 11:21 pm

This topic is for any problems or queries you may have in regards to the Central Line that has been released recently, Please post them here. The developer will get back to you as soon as he can.

Thanks!  Smile
avatar
Northern Line

Posts : 281
Join date : 2011-07-12
Age : 24
Location : Tooting, London, England

http://www.bve-district.co.uk/

Back to top Go down

central line

Post by jckhinks on Wed Nov 12, 2014 3:14 am

hi, when i get to st pauls i get an error saying pariter not valid, also theres an error that overcast-ealing_whitecity.txt cant be found. any ideas please other than that what iv'e seen is brilliant.regards jack
avatar
jckhinks

Posts : 77
Join date : 2012-08-22
Age : 67
Location : maltby

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by Ad1992 on Wed Nov 12, 2014 10:01 am

The parameter not valid occurs if you haven't set up your openbve options properly.
I did say in the manual what to do about that.

As for the overcast missing file, I must have forgotten to add that. I will rectify it.
avatar
Ad1992

Posts : 236
Join date : 2012-06-04

http://bvewr.webs.com/

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by Ad1992 on Wed Nov 12, 2014 10:08 am

Sorted. The missing file has now been added.
avatar
Ad1992

Posts : 236
Join date : 2012-06-04

http://bvewr.webs.com/

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by tof63 on Wed Nov 12, 2014 7:48 pm

To work properly, the route file "Ealing Broadway - Liverpool Street central line.csv", downloaded 5 minutes ago, needs:
3 objects and 6 additional textures from Network West Midlands route (files missing in the objects folders).

They are:
NWM_Open\engineeringwork\NR Transit.csv
NWM_Open\sdg\mercclksi.csv
NWM_Open\sdg\mercclksi_r.csv
NWM_Open\DAH\Gantries\Mk3_Mast2_3D.png
NWM_Open\DAH\Gantries\id_plate_2.png
NWM_Open\DAH\Gantries\Mk3_Mast_Label_2.png
NWM_Open\DAH\Gantries\Mk3_Mast_Label_1.png
NWM_Open\DAH\Gantries\Concrete1.png
NWM_Open\DAH\Gantries\Concrete1.png

However, great work! Very Happy
avatar
tof63

Posts : 37
Join date : 2012-05-08
Location : Turin (Italy)

http://bve.altervista.org/index.html

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by Ad1992 on Wed Nov 12, 2014 9:02 pm

Thanks for that. It seems I had one object hidden somewhere that was linking to the folder.

I have now rectified that.
avatar
Ad1992

Posts : 236
Join date : 2012-06-04

http://bvewr.webs.com/

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by Ad1992 on Wed Nov 12, 2014 9:15 pm

If anyone else has downloaded it and found the same errors, please re-download it again.
I'm sorry about this. As I, my co author, and my tester already had nwm installed, these errors have only just been found out.
avatar
Ad1992

Posts : 236
Join date : 2012-06-04

http://bvewr.webs.com/

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by Ad1992 on Wed Nov 12, 2014 9:16 pm

tof63 wrote:

However, great work! Very Happy

Thanks Smile
avatar
Ad1992

Posts : 236
Join date : 2012-06-04

http://bvewr.webs.com/

Back to top Go down

central line

Post by jckhinks on Thu Nov 13, 2014 12:32 am

hi downloaded the files again but I still get parameter not valid, everything is in the right folders. heeeelp. jack
avatar
jckhinks

Posts : 77
Join date : 2012-08-22
Age : 67
Location : maltby

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by Ad1992 on Thu Nov 13, 2014 12:52 am

Ad1992 wrote:The parameter not valid occurs if you haven't set up your openbve options properly.
I did say in the manual what to do about that.
avatar
Ad1992

Posts : 236
Join date : 2012-06-04

http://bvewr.webs.com/

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by Ad1992 on Thu Nov 13, 2014 1:21 am

Can I just ask anyone that has downloaded this to redownload the object folder. I uploaded more than I needed to and i've now trimmed the file size.
avatar
Ad1992

Posts : 236
Join date : 2012-06-04

http://bvewr.webs.com/

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by jack123 on Fri Nov 14, 2014 10:32 pm



Last edited by jack123 on Fri Nov 14, 2014 10:35 pm; edited 1 time in total

jack123

Posts : 40
Join date : 2012-12-05
Age : 20

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by Ad1992 on Fri Nov 14, 2014 10:34 pm

It is advisable to be running it in at least 1.4.3, as for the freezing I think the problem is down to the interpolation settings as I said in the manual.

Try changing those and it should solve the problem.


I'm glad you are enjoying it. Smile
avatar
Ad1992

Posts : 236
Join date : 2012-06-04

http://bvewr.webs.com/

Back to top Go down

central line

Post by jckhinks on Sat Nov 15, 2014 12:06 am

hi,well iv'e tried every setting for this route and i still get parameter not valid, i am running openbve 1.4.3. on windows 7. i really like this route but if i can only run it in stages then i am going to have uninstall it sorry. jack Crying or Very sad
avatar
jckhinks

Posts : 77
Join date : 2012-08-22
Age : 67
Location : maltby

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by Ad1992 on Sat Nov 15, 2014 2:28 am

I'm afraid i'm not sure what is causing that. My tester had the same problem until he installed 1.4.3 and changed the interpolation settings.

If this doesn't work on yours i'm unsure what to suggest.
avatar
Ad1992

Posts : 236
Join date : 2012-06-04

http://bvewr.webs.com/

Back to top Go down

central line

Post by jckhinks on Sat Nov 15, 2014 3:23 am

hi Ad1992, thanks anyway regards jack
avatar
jckhinks

Posts : 77
Join date : 2012-08-22
Age : 67
Location : maltby

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by stevewool on Sun Nov 16, 2014 6:59 pm

Hi, Downloaded all files, and placed in the correct folders respectively, however whenever i load the route none of the objects are picked up and the screen is grey. Any ideas?

Cheers
Stevewool

stevewool

Posts : 19
Join date : 2014-07-08

Back to top Go down

Central Line stock 1992 lights

Post by vpodhola on Sun Nov 16, 2014 7:22 pm

I have found that the front of the train 1992 has red lights and the end of the train white lights. I am not sure but I think that it could be a mistake. Nevertheless the route and train is perfect! Hi! Podhola
avatar
vpodhola

Posts : 38
Join date : 2011-10-30
Age : 74
Location : Hradec Kralove, Czech Republic

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by Ad1992 on Sun Nov 16, 2014 8:34 pm

What should happen is that when you turn the train on, the lights will change from red to white. It is like that in real life too.
avatar
Ad1992

Posts : 236
Join date : 2012-06-04

http://bvewr.webs.com/

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by Ad1992 on Sun Nov 16, 2014 8:35 pm

If all objects were placed in the right place you shouldn't have any errors.

Aside from the installation instructions have you bothered to read the manual?
avatar
Ad1992

Posts : 236
Join date : 2012-06-04

http://bvewr.webs.com/

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by Northern Line on Mon Nov 17, 2014 10:44 pm

For the sake that we don't run into too many topics relating to the same route please keep relative technical questions in the Central Line Techincal Problems topic. The developer does regularly check so your post will not be missed. 

Thanks.

Moved
avatar
Northern Line

Posts : 281
Join date : 2011-07-12
Age : 24
Location : Tooting, London, England

http://www.bve-district.co.uk/

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by stevewool on Tue Nov 18, 2014 4:56 pm

Yes, I've read the manual. I have an adequate amount of RAM and my anti-virus hasn't removed any of the files at all (this was the first thing I did before asking the question as I didn't want to waste your time), no matter, i'll figure it out. Its obviously an issue at my end.

Thanks anyway,

Steve


Last edited by Northern Line on Tue Nov 18, 2014 7:57 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : Corrected Spelling & Punctuation (Try to look over what you type so it's clear for everyone else))

stevewool

Posts : 19
Join date : 2014-07-08

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by Ad1992 on Tue Nov 18, 2014 8:00 pm

Forgive me, it's just a lot of people don't seem to do so.

Perhaps you could try changing some of the options not just my suggested interpolation.
avatar
Ad1992

Posts : 236
Join date : 2012-06-04

http://bvewr.webs.com/

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by Northern Line on Tue Nov 18, 2014 8:08 pm

stevewool wrote:Hi, Downloaded all files, and placed in the correct folders respectively, however whenever i load the route none of the objects are picked up and the screen is grey. Any ideas?

Cheers
Stevewool

Hi Steve, Just to double check, is your file path the same as this? (Starting from the OpenBVE Directory)

Openbve/Railway/Object/Central Line/

If it is anything different to the above, could you screenshot your problem. 

Thanks,
avatar
Northern Line

Posts : 281
Join date : 2011-07-12
Age : 24
Location : Tooting, London, England

http://www.bve-district.co.uk/

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by Ad1992 on Tue Nov 18, 2014 8:10 pm

Ah yes good point. The file directory has now changed which is why I said it is a good idea to delete the older version.
avatar
Ad1992

Posts : 236
Join date : 2012-06-04

http://bvewr.webs.com/

Back to top Go down

Re: Central Line Openbve Technical Problems

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum